Деца влязоха в 68 бригада Специални сили

01.06.2017 г. Деца влязоха в 68 бригада Специални сили

 Otbrana.com

На 1 юни - Деня на детето, в район №2 на 68 бригада Специални сили – Пловдив се проведе Ден на отворените врати, съобщават от формированието. Военнослужещите от бригадата демонстрираха пред децата и обществеността на града показ на въоръжение и снаряжение, както и демонстрация по парашутна подготовка.

Седмица по-рано бе информирана обществеността и регионалните средства за масова информация за проявата. Бяха изпратени покани за участие до общинското ръководство и директорите на училищата на районите Източен, Северен, Западен, Южен, Централен и Тракия.

Денят започна със запознаване на гостите с историята, традициите, успехите и основните моменти от живота на бригадата. Интересен и увлекателен за децата бе показа на парашутно-десантно имущество, който беше изнесен  от старшина Даниел Стоянов.

Гостите имаха възможност на живо да присъстват на занятие по парашутна подготовка проведено от военнослужещи от Учебен център с началник капитан Стоилко Здравков с учебни въпроси: завъртане на 360º на гимнастическа люлка и изпълнение на скок от парашутната кула.

Също така бяха представени и показ на образци стрелково оръжие и оптически прибори, алпийско снаряжение и лична екипировка, свързочни средства, както и практическото боравене с тях. Под ръководството на инструктори се демонстрира стрелба с халосни боеприпаси.

Денят на отворени врати бе отразен от местните средства за масова информация и военния канал.