Бригаден генерал Матеев участва в награждаването по проект „Народните будители и Аз”

04.06.2017 г. Бригаден генерал Матеев участва в награждаването по проект „Народните будители и Аз”

 Otbrana.com

В Новотел  „Пловдив» командирът на 68 бригада Специални сили и началник на  гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев участва в награждаването на националния проект „Народните будители и Аз” 2016/2017г., съобщават от формированието

Проектът „Народните будители и Аз” има за цел да представи имената и дейността на онези български възрожденци и личности, които са оставили своя отпечатък в израстването и просперитета на нашата държава. Научавайки историята на великите българи и народни будители, градили през вековете българщината и българския дух` учениците да се изпълват с национална гордост и патриотизъм. Участниците в проекта приемат предизвикателството да извършат издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител.

Мероприятието се провежда за Седма поредна година на територията на град Пловдив и е под патронажа на областния управител господин Здравко Димитров.

Пред присъстващите гости и ученици бригаден генерал Явор Матеев прочете и връчи поздравителен адрес на главния организатор и председател на Ротъри клуб „Пълдин” доцент Кирчо Атанасов. Гости на  мероприятията бяха областният управител Здравко Димитров, председателят на общинския съвет Савина Петкова, кметове на населени места от областта, представители на учебни заведения и други гости.