Медии:Американски тюлени ще тренират на Ново село за Афганистан

07.06.2011 г. Медии:Американски тюлени ще тренират на Ново село за Афганистан

Otbrana.com   (Otbrana19571@dbv.bg)

 

Американски морски пехотинци ще похапват змии и гущери на база Ново село, източно от Сливен. Рота от 150 тюлени пристига идната седмица,  информира Sliveninfo.

Този път "тюлените" няма да разчитат на котлова храна, а ще разиграят учения от сорта на "оцелявай сам". Очаква се те дори да похапват змии и гущери, които се намират често лятно време, споделиха военни от поделението в Ново село.

Морските пехотинци участваха в ликвидирането на терорист номер едно в света Осама бен Ладен. Дали на Ново село обаче пристигат именно военни от отряда "Морска група" за специални военни мисии, не е ясно. Този отряд е част от секретния, почти митичен, Шести екип на американската морска пехота, твърдят запознати.

"Тюлените" идват за втори път. В края на април зам.-посланичката на САЩ у нас Сюзън Сатън заяви в интервю за в. "Стандарт", че морските пехотинци са харесали условията на база Ново село и тази година ще дойдат отново. Със сигурност "тюлените" ще използват за храна и химическите пакети на американската армия, които са с 5 г. трайност.

Sliveninfo научи, че е възможно да бъде извършен и десант с хеликоптери на базата. Това обаче все още се обсъжда и не е взето решение.