68 бригада „Специални сили” и Пловдив почетоха Апостола на свободата

18.07.2017 г. 68 бригада „Специални сили” и Пловдив почетоха Апостола на свободата

 Otbrana.com

С тържествена церемония в щаба на 68 бригада „Специални сили” в град Пловдив бе отбелязана 180-годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев, съобщават от формированието. Слово пред присъстващите военнослужещи и цивилни служители произнесе началникът на щаба полковник Димитър Бучков. Пред паметника бяха поднесени цветя в знак на признателност към  Васил Левски от командира на бригадата бригаден генерал Явор Матеев, военнослужещи и цивилни служители.

***

Също днес пред паметника на Васил Левски на централната алея в парка „Бунарджика” в гр. Пловдив се проведе възпоменателна церемония по отдаване на почести с полагане на венци по случай 180-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Строят на почетния караул от състава на формирование от Пловдивския гарнизон и Представителния духов оркестър на ВВС, беше приет от началника на гарнизона и командир на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев.

Слово произнесе поетът драматург господин Недялко Славов.  На тържеството присъстваха народният представител Менда Стоянова, областният управител Здравко Димитров, заместник - кметът Розалин Петков, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, кметове на райони, общински съветници, комитет „Родолюбие”, други военно-патриотични съюзи и  много граждани.

Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета на Общината, областния управител, председателя на Общинския съвет, началника на гарнизона, госпожа Менда Стоянова, Руската федерация, районните кметове, военно-патриотичните съюзи, обществени и политически организации, граждани.