В Пещера откриха паметник на Васил Левски

24.07.2017 г. В Пещера откриха паметник на Васил Левски

 Otbrana.com

С тържествена церемония в петък град Пещера почете 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с откриването на паметник. Паметникът е творение на скулптура Спас Киричев и архитект Тома Димитров. Същият се издига по инициатива на Общински комитет „Васил Левски” гр. Пещера и с подкрепата на Община Пещера.

На събитието присъстваха кметът на Община Пещера господин Николай Зайчев, народните представители от 44-то НС госпожа Десислава Костадинова и господин Йордан Младенов, началникът на гарнизон Пловдив и командир на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, директорът на дирекция „Социална политика” в МО господин Иво Антонов, областният управител на гр. Пазарджик господин Стефан Мирев, председател на общинския съвет на гр. Пещера д-р Цветанка Лепарова, представители на военно-патриотични съюзи и  много граждани и гости.

Паметникът беше официално открит от кмета на града господин Николай Зайчев след, което освещаването на паметника отслужиха енорийските свещеници на гр. Пещера.       

Слова по случай откриването на паметника произнесоха кметът на Пещера,  кмета на Карлово господин Емил Кабаиванов, представителят на Общински комитет „Васил Левски” и представителят на Министерството на отбраната господин Иво Антонов.

Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета на града, депутатите в Народното събрание, началника на гарнизон Пловдив, областния управител на Пазарджик, председателя на Общинския съвет в Пещера, военно-патриотичните съюзи, обществени и политически организации и гражданите.