Завършва българо-американската подготовка с участие на 68 бригада „Специални сили”

28.07.2017 г. Завършва българо-американската подготовка с  участие на 68 бригада „Специални сили”

 Otbrana.com

От 5 юли до неделя се провежда съвместната българо – американска подготовка със участници Първи батальон за специални бойни действия и военнослужещи от Силите за специални операции на САЩ. По време на подготовката и съвместните тренировки се отработват въпроси по специализирана тактическа подготовка основно фокусирана върху провеждане на контратерористични операции на територията на страната.

Тренировките включват въпроси по стрелкова подготовка, прочистване на сгради и залавяне на издирвани опасни терористи, освобождаване на заложници медицинска подготовка планиране и организиране на цялостна операция за неутрализиране на терористи.

Съвместната подготовка ще завърши с учение, в което ще вземат участие военнослужещите от Първи батальон за специални бойни действия и Специалния отряд за борба с тероризма. По време на финалното учение ще бъдат отработени въпросите по съгласуване на действията между двете формирования, обмяна на елементи за свръзка, съвместно планиране и изпълнение на операция за неутрализиране на мащабна терористична заплаха на територията на Република България, съобщават от 68 бригада „Специални сили”.