Достoйно представяне на военните парашутисти

07.08.2017 г. Достoйно представяне на военните парашутисти

 Otbrana.com

Представителен отбор от 68-ма бригада Специални сили участва в 52-то открито Държавно първенство по парашутизъм на Република България и открит шампионат на Югоизточна Европа на летище Ерден – гр. Монтана, в съревнование с други 5 български и още 6 чуждестранни отбори. Присъстваха народният представител госпожа Ирена Димова, областният управител на област Монтана господин Росен Белчев и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, съобщават от формированието.

В сериозна конкуренция в индивидуалната класация в Националният шампионат старшина Даниел Стоянов зае престижното 3-то място, на 2-ро място завърши майор Тодор Цачев офицер от ВВС, а 1-во място завоюва Стефан Тюфекчиев от отбора на Горна Оряховица, което е изключителен успех.

Отборно в Националният шампионат 1-во място зае тимът на Монтана. В отборното класиране на Открития шампионат на Югоизточна Европа 1-во място спечели отборът на Румъния.

По време на официалното закриване и награждаване на шампионата бригаден генерал Явор Матеев поздрави домакините от Национален аероклуб – Монтана, за перфектната организация на шампионатите, като предпоставка за отлично представяне по време на най-големия форум по спортен парашутизъм Световния шампионат догодина, както и всички участници от българска и чуждестранна страна от името на заместник - министър председателя и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов.

Бригаден генерал Явор Матеев завърши своето обръщение с пожелания за много бъдещи успехи и с обещание за много по-голяма конкуренция от страна на българските военни парашутисти, чието представяне и класиране е изключителен успех, в условията на ограничен ресурс и липса на подходяща материална част.