Армията пак помогна на полицията

04.09.2017 г. Армията пак помогна на полицията

 Заловен е издирван за престъпление мъж след ефективно взаимодействие между МВР и Министерството на отбраната, съобщават от военното ведомство. След охраната на границата и гасенето на пожари сътрудничеството между двете институции продължава.

Otbrana.com

Локализиран и задържан е 44-годишният Георги Генов, който бе уличен като заподозрян за извършено от него тежко криминално престъпление в гр. Пещера. Мъжът бе обявен за общодържавно издирване за убийството на Катя Генова от гр. Пещера, след като избяга от местопрестъплението и се укри. По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включиха екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при Министерство на отбраната. 

Днес мъжът е открит във вилна постройка край софийското планинско село Мухово, след което е неутрализиран и заловен. В близост до мястото е открит и семейния автомобил, с който извършителят е избягал, както и оръжието на престъплението. Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. 

Проведената съвместна операция на екипи от МВР и Министерство на отбраната е изключително добър пример за ефективно институционално взаимодействие в обществен интерес, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, отговарящ за обществения ред и сигурността, като изказа специална благодарност на всички екипи и ръководители в успешната операция, сред които командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, както и на цялото ръководство на МВР.

За случая съобщи и Пресцентърът на МВР

Локализиран и задържан е 44-годишният Георги Генов, заподозрян за извършено тежко криминално престъпление в Пещера. Мъжът бе обявен за общодържавно издирване, след като избяга от местопрестъплението и се укри. По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната в помощ на полицейските екипи бе предоставена високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при Министерството на отбраната. Благодарение на денонощната работа и усилията на екипите, днес мъжът бе открит във вилна постройка край планинското софийското село Мухово. В близост до мястото е намерен и семейният автомобил, с който по първоначални данни извършителят се е оттеглил, както и оръжието на престъплението.

Припомняме, че в петък, минути след 19.30 часа в полицията бе получено съобщение за жена в безпомощно състояние открита на кръстовище в града. Към мястото незабавно бяха насочени екипи на полицията и на „Спешна помощ". Първоначалният оглед констатира смъртоносни наранявания по тялото на жената с остър предмет. Бе установена самоличността й – 41-годишна жителка на Пазарджик. Веднага бе сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори от РУ - Пещера и ОДМВР – Пазарджик, които започнаха работа по образуваното досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура в Пазарджик. В рамките на разследването бе установено, че минути преди това е имало скандал между жертвата и съпруга ѝ, затова и една от изградените версии бе свързана с установяването на местонахождението на 44-годишния мъж, избягал с автомобила след престъплението. Установени бяха свидетели на случая, блокирани бяха основните пътни артерии.

Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на  Окръжна прокуратура - Пазарджик.