Специалните сили показаха бойни способности на грузински полигон

12.09.2017 г. Специалните сили показаха бойни способности на грузински полигон

 Otbrana.com

За времето от 3 до 11 септември 2017г. формирование от Българските Сили за Специални операции в състава на 2-ра Тактическата група за Специални операции и щабен елемент взеха участие в международното учение Agile Spirit 2017 на полигон Орфоло, Република Грузия, съобщават от елитното формирование.

Учението беше открито лично от президента на Република Грузия и беше наблюдавано от високопоставени представители на страните от Черноморско-Каспийския регион и страните членки на НАТО.

По време на учението съвместно със формированието от 68 бригада Специални сили и Силите за Специални операции на Грузия бяха проведени бойни стрелби и операции по освобождаване на заложник, което бе демонстрирано и на ВИП деня на 11септември. За провеждане на операциите се използваха хеликоптери от ВВС на Грузия.

Домакините и партньорите от НАТО дадоха висока оценка на  военнослужещите от Българските сили за Специални операции за отличното изпълнение на задачите по време на Международното учение и достойното представяне.