За да ни е чисто!

16.09.2017 г. За да ни е чисто!

 Otbrana.com

“За да ни е чисто, имаме две възможности – да го направим сами или да чакаме друг да го направи. Само че, докато чакаме, рискуваме да бъдем затрупани от всякакъв вид боклуци, а вместо чайки около нас да прелитат найлонови торбички“. С тези думи заместник - началникcj по административната част и логистиката на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, капитан I ранг Борис Борисов, започна обръщението си към събралите се доброволци, изявили желание да се включат в кампанията „Да изчистим България“.

Днес повече от 90 служители от Военноморско училище се събраха, за да придадат по красив и уютен вид на територията в която служат и работят и местата около нея. Точно 9 часа желаещите бяха разпределени на групи и бяха определени районите за почистване.

Наред с  двора на Училището беше почистено и междублоковото пространство наоколо. Беше изкосена високата трева, бяха премахнати опасни изсъхнали клони, бяха събрани десетки чували с отпадъци. Особено внимание беше обърната територията около  Шокаровия канал. Част от курсантите се отправиха към сградата на община Варна, където почистиха градинките. Те бяха поздравени лично от кмета на града господин Иван Портних, съобщават от ВВМУ.