Зенитно-ракетни войски празнуват 57 години от създаването си

01.10.2017 г. Зенитно-ракетни войски празнуват 57 години от създаването си

 Благодаря Ви за това, че “горите” и се себеотдавате!  Това се посочва в поздравление на командира на Първа зенитно-ракетна база  полковник Емил Димитров до неговите подчинени във връзка с днешния професионален празник на Зенитро-ракетни войски.

***

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ!

СКЪПИ ВЕТЕРАНИ!

За мен е чест да ви поздравя с професионалния Празник на Зенитно-ракетни войски и 56-ата годишнина от създаването на Първа зенитно-ракетна база.

На 1 октомври си спомняме с почит и признателност за нашите предшественици от всички поколения.

За онези, които в далечната 1960 г. поставиха началото на Зенитно-ракетни войски и извършиха успешно първата стрелба със зенитна управляема ракета в полигонни условия.

За родоначалните на сформираните впоследствие зенитно-ракетни бригади, чийто наследник сега е Първа зенитно-ракетна база.

За хилядите градили, служили и оставили частица от душата си в дивизионите на най-младия и високотехнологичен род войска от състава на Военновъздушните сили. 

И пак по традиция се равняваме по тях, нашите предци. Правим равносметка на наследеното, на постигнатото, на надграденото. Отправяме взор към бъдещето.

Като Ваш командир съм обобено горд да заявя, че благодарение на Вашите усилия и усърдие, да си част от семейството на ЗРВ продължава да е чест и привилегия!

Това, което Вие демонстрирате на полигоните и в ученията заедно с нашите съюзни и съседни държави, е достойно за възхищение. С постиганите отлични резултати не само защитавате  достойно името на рода войски, но и доказвате, че сме надежден щит на българското небе.  

Благодаря Ви за това, че “горите” и се себеотдавате!

За личните жертви, твърдостта, решителността и професионализма, с които преодолявате трудностите!

За сплотеността и новаторството, вярата и ентусиазма, с които постигате целите!

С огромен респект мога да заява, че вярвам във Вас и  заставам зад всеки от голямото ни семейството! И нека все така единно да устояваме и побеждаваме!

Желая на всички здраве, много сила и енергия! Хубав празник!

Полковник Емил Димитров, командир на Първа зенитно-ракетна база