На „Црънча” се състезаваха снайперисти

02.10.2017 г. На „Црънча” се състезаваха снайперисти

 Otbrana.com

В продължение на два дни на УЦ „Црънча” се проведе „Състезание по снайперска пушка” под патронажа на командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, съобщават от формированието.

При създадената отлична организация от страна на домакините от бригадата и Т-клас федерацията (стрелба с карабина и снайперска пушка), участваха представители на 68 бригада Специални сили, 61 механизирана бригада, 65 мсро – Варна и РС „Военна полиция”.

Състезателите от отбора на 68 бригада спечелиха призовите места от 1 до 6 в крайното класиране, а ефрейтор Иван Минчев -  купата на командира на 68 бригада Специални сили, връчена му лично от бригаден генерал Явор Матеев.

В обръщението си към състезателите и гостите бригаден генерал Явор Матеев изрази задоволство от отличната организация, нивото на подготовка на снайперистите от структурите на БА и МО, както и от съвместната дейност с Т-клас федерацията и нейният председател г-н Иван Бързилов. Двамата отчетоха, като изключително полезна съвместната дейност и увериха участниците във все по-тясното бъдещо сътрудничество.