Командирът на ВВС поздравява личния състав на авиобаза Безмер

02.10.2017 г. Командирът на ВВС поздравява личния състав на авиобаза Безмер

 Otbrana.com

На 5 октомври 1951 г. с Указ на Президиума на Народното събрание и със заповед на министъра на народната отбрана на летище Граф Игнатиево се създава ново авиационно поделение – 22-ри изтребителен авиополк. През 1955 г. полкът е пребазиран на летище Безмер, край Ямбол. По този повод командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков поздравява личният състав на авиобаза Безмер.

 ***

Приветствие на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков до личния състав на авиобазата

Уважаеми офицери, сержанти, войници и цивилни служители, скъпи колеги,

За мен е чест от името на Командването на Военновъздушните сили и лично от свое име да ви поздравя по случай 66-годишнината от създаването на авиобазата. Изминалите години бяха белязани от много важни събития – от признание до пълно отричане. И накрая – отново признание, което е видно от инвестициите, направени през последните години.

Приемете моята дълбока благодарност за любовта и всеотдайността, за високия професионализъм и амбицията, с които работихте през цялото време и продължавате и днес. Благодаря на всички, които през изминалите години не се поколебаха нито за миг и работиха за опазването и съхранението на щурмовата авиация на българските ВВС и Родината.

На тези, които днес продължават традициите с отлична подготовка, устрем и вяра, за ревностното съхраняване на традициите и предаването им на бъдещите поколения! Желая на вас и вашите семейства много здраве, благополучие, лични и професионални успехи!

Честит празник!