Двадеесет млади мъже положиха военна клетва в Сливен

12.10.2017 г. Двадеесет млади мъже положиха военна клетва в Сливен

 Първи спомен от военната служба  за младите войници ще остане  общата  им снимка с националното знаме  пред танк Т-72, техниката, която в бъдеще те ще овладяват и управляват.

Otbrana.com

Днес на строевия плац във военно формирование 22220 се състоя ритуал по полагане  на военна клетва от новоназначени войници в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. 20 млади мъже положиха клетва за вярна служба към Родината. Гости на тържеството бяха областният управител на област Сливен Чавдар Божурски,  директорът на  Регионална служба-Военна полиция в Сливен  полковник Деян Цветков, отец Йоан - представител на Сливенската  Митрополия,  близки на  новоназначените и граждани, съобщава КСВ.

Тържественият ритуал започна с  посрещане на националното знаме и приемане на строя от командира на Центъра за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев. В своето  приветствено слово той припомни историческата стойност и смисъла на  военната клетва и отговорността, която се поема с нея. Най-емоционален момент за всички  присъстващи бе преминаването на младите войници под националното знаме и изричането  на заветните думи „Заклех се!” Особено вълнение изпитваше  една майка-военнослужещ от състава на  ЦПС, която от  строя  наблюдаваше сина си   как  дава обет за  вярност  пред народ и родина.

В своето обръщение към  положилите военна клетва военнослужещи   полковник  Вачев каза: „Гордейте се с честта да служите в състава на Сухопътните войски и респективно в Центъра за подготовка на специалисти, влагайте сърце и ум в ежедневната си дейност, за да доразвиваме и обогатяваме заедно добрите традиции и славната история на военното формирование.”

Новите защитници на  Република България бяха поздравени от областния управител и благословени от отец Йоан. Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш.

Първи спомен от военната служба  за младите войници ще остане  общата  им снимка с националното знаме  пред танк Т-72, техниката, която в бъдеще те ще овладяват и управляват.