Военнослужещи от Специалните сили помогнаха при катастрофа

18.10.2017 г. Военнослужещи от Специалните сили помогнаха при катастрофа

 Спирдон Спирдонов

Пътувайки за София за участие в тържествения ритуал за отбелязване на Празника на Военния парашутист, военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили” са оказали помощ на семейство, претърпяло пътен инцидент.

Старши сержант Николай Арабов разказва за ситуацията: „На автомагистрала „Тракия”, пътувайки към София, отбихме за почивка на една бензиностанция. Десет минути по-късно един лек автомобил не успя да вземе завоя към бензиностанцията, влезе в канавката с първите две гуми и остана неподвижен. Притекохме се на помощ. Със собствени сили избутахме колата, в която имаше едно семейство, изкарахме я на пътното платно. Гражданите ни благодариха. Живи и здрави, пристигнахме благополучно в София. Дори ни изпревариха по магистралата.”

Това не е първият случай, при който военнослужещи от 68-а бригада помагат на граждани. През септември миналата година по време на изнасяне в колона по магистрала "Тракия" от Пловдив към Бургас военнослужещи от 68 бригада "Специални сили" стават свидетели на катастрофа с бус.   Под ръководството на подполковник Райков - командир на батальон в бригадата, вземат решение да спрат колоната и да окажат помощ на пострадалите.  Вземат наличното медицинско оборудване и веднага отиват да окажат първа помощ на двамата пострадали. След това успяват да преместят катастрофиралия автомобил в аварийната лента и да разчистят пътя.