Стартира Осмото издание на националния проект «Народните будители и Аз»

31.10.2017 г. Стартира Осмото издание на националния проект «Народните будители и Аз»

 Otbrana.com

В Културния дом „Борис Христов” в гр. Пловдив командирът на 68-а бригада „Специални сили” и началник на гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев участва вчера в тържественото отчитане на Седмото издание на проекта „Народните будители и аз” за 2016/2017г. и старта на Осмото издание на проекта за 2017/2018г.                                                           

Проектът „Народните будители и Аз” има за цел да представи имената и дейността на онези български възрожденци и личности, които са оставили своя отпечатък в израстването и просперитета на нашата държава. Научавайки историята на великите българи и народни будители, градили през вековете българщината и българския дух учениците да се изпълват с национална гордост и патриотизъм. Участниците в проекта приемат предизвикателството да извършат издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител.

Старта на Осмото издание на проекта е на територията на град Пловдив и в  други градове на страната и е под патронажа на президента на Република България ген. Румен Радев.

В деня на народните будители, каза  бригаден генерал Матеев, отдаваме своята                                                     почит към делото на българските просветители, книжовници,                                   революционери и свети будители на възраждащия се  национален дух. Пред Вас, продължи той, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на  националната ни идентичност и издигане на българската духовност стои  огромната отговорност да съчетаете традициите и новаторството в един общ стремеж към развитие. Нека всяко Ваше начинание да е изпълнено с онзи пълноценен смисъл, който влагаме в представата за българския просветител.                                                                          

 Бъдете достойни и горди наследници на героичната ни история и гледайте със самочувствие в бъдещето на България, призова генералът.

 На старта на Осмото издание на проекта „Народните будители и аз” 2017/2018г. бригаден генерал Явор Матеев пожела да се включат повече участници в мероприятието, след което връчи поздравителен адрес на главния организатор и председател на РОТАРИ КЛУБ – ПЪЛДИН доцент Кирчо Атанасов.    

Гости на  мероприятията бяха заместник областния управител на град Пловдив господин Петър Петров, председателя на общинския съвет госпожа Савина Петкова, представители на учебни заведения и други гости, съобщават от бригадата.