Министерска награда за военното ни аташе в Скопие

04.11.2017 г. Министерска награда за военното ни аташе в Скопие

 Спирдон Спирдонов

Със заповед на министъра на отраната Красимир Каракачанов с награден нак „За вярна служба под знамената“ - първа степен, бе удостоен полковник Илиян Кръстев, аташе по отбраната в Скопие, за проявено самообладание и решителност при изпълнение на задачи в интерес на националната и регионална сигурност и отбрана. Наградата връчи заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов.

Цремонията се проведе в Битоля, Македония,  непосредствено след панихидата на българското военно гробище край с. Цапари. Отличието ме прави горд и в същото време удовлетворен, че това, което правих през изминалите три години намира признание, каза полковник Кръстев и благодари за високото призвание.

Наградният знак бе връчен в присъствието на посланика ни в Скопие Иван Петков, генералния консул в Битоля Теодор Русинов, директора на дирекция „Социална политика“ на МО Иво Антонов, представители на военно-патриотични организации и аташетата по отбраната на Великобритания, Гърция, Хърватия, Сърбия,, Франция, Италия и САЩ, както и на заместник-началника на офиса на НАТО в Скопие подполковник Ивайло Таширов.