Започнаха честванията за празника на Сухопътни войски - 19 ноември

08.11.2017 г. Започнаха честванията за празника на Сухопътни войски - 19 ноември

 Otbrana.com

На 19 ноември по традиция Сухопътните войски честват своя боен празник. През тази година той съвпада с отбелязването на 132-ата годишнина от Сръбско-българската война.

Днес,  8 ноември 2017 г.,

на учебен център „Сливница” - гр. Сливница, започва турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски.

Утре, 9 ноември, ще се проведе турнирът по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България,  след който командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще се срещне с журналистите и ще отговори на техни въпроси.

На 14 ноември

командването на Сухопътните войски ще проведе традиционния поход до Сливница и Гургулят. Ще бъдат посетени местата, на които през 1885 г. са се провели най-решителните боеве от Сръбско - българската война.

Празникът на Сухопътните войски ще бъде отбелязан на

16 ноември от 10.00 ч.  

с „Ден на отворени врати с показ на въоръжение и бойна техника” във военните формирования.  На този ден в киносалона на Военна академия „Г.С. Раковски” от 10.00 ч. ще започне

тържествено събрание-концерт,

на което военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски ще бъдат отличени с награди от името на министъра на отбраната и на началника на отбраната за проявен професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

На 18 ноември

в гр. Пловдив ще се проведе  турнирът по тенис „Генерал-майор Нейко Ненов”.