Фрегатата „Дръзки” се завърна у дома

22.11.2017 г. Фрегатата „Дръзки”  се завърна у дома

 За 6-те седмици плаване в Черно, Мраморно и Средиземно море, военните моряци от екипажа проплаваха  близо 6400 морски мили.

Otbrana.com

Фрегатата „Дръзки” от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби вчера се завърна от  участието си в операцията на НАТО в Средиземно море „SEA GUARDIAN 2017”, съобщават от ВМС.

Операцията се ръководи от военноморското командване на НАТО в Нортууд, Великобритания и дава възможност на НАТО да извършва широк спектър от задачи по поддържане на сигурността в Средиземно море. Тези задачи включват осигуряване на безопасността и контрол на корабоплаването, противодействие на разпространението на оръжие за масово поразяване, защита на критична инфраструктура и антитероризъм на море.

За 6-те седмици плаване в Черно, Мраморно и Средиземно море, военните моряци от екипажа на фрегата „Дръзки” проплаваха  близо 6400 морски мили.

В своето приветствие към тях началникът на щаба на Флотилията капитан I ранг Велко Велков изрази благодарността и признателността на командването на Военноморските сили и на флотилията за положените от екипажа усилия при изпълнението на всички възложени задачи.

На родния бряг, екипажът на „Дръзки” бе сърдечно посрещнат от своите семейства, роднини, приятели и колеги.