Успешни бойни артилерийски стрелби на 42-ри механизиран батальон

23.11.2017 г. Успешни бойни артилерийски стрелби на 42-ри механизиран батальон

 Otbrana.com

Военнослужещи от Самоходна минохвъргачна батарея на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, с две командно-щабни машини Р-81 и четири самоходни 120-милиметрови минохвъргачки Б1-10 Тунджа, успешно участваха в отразяването на агресията на противостоящите сили по време на Тактическо учение с бойни артилерийски стрелби, което се проведе във вторник и сряда на Учебен център „Победа” край Ямбол. Темата на учението бе Действие на Самоходна минохвъргачна батарея при провеждане на непосредствена огнева поддръжка на батальона в отбрана”, съобщава КСВ.

35 офицери, сержанти и войници изпълниха седем огневи задачи под командването на командира на батареята  капитан Светослав Стоянов. Целите за постигане бяха свързани с усъвършенстване практическите навици на командира на батареята, командирите на взводове и командирите на разчети при организиране на боя на местността, както и с усъвършенстване бойното сглобяване и полевата натренираност на личния състав за умели и решителни действия при извършване на марш, заемане на район за съсредоточение, подготовка и водене на отбранителния бой.

Учението бе ръководено от командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов, а офицерът, планиращ учението, беше капитан Стефан Стефанов – заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона.