Ветераните от флотския тил „свериха часовниците”

25.11.2017 г. Ветераните от флотския тил „свериха часовниците”

 „Хляб и сол, но в Гарнизонния стол“

Капитан I ранг от резерва Станко Ат. Станков,

бивш началник на Управление МТМО в Главния щаб на ВМС

При отлична организация и впечатляващо присъствие премина традиционната среща на ветераните от флотския тил в добрия стар Гарнизонен стол във Варна.  Добрата организация традиционно бе дело на бригаден адмирал от резерва Мирослав Чипев, а присъствието – преди всичко на носталгията по прекрасните години прослужени във ВМС, радостите и неволите, преживени заедно и особеното ни чувство за принадлежност към една гилдия, без която войската не може. Гост на тържеството бе сегашният началник на логистиката в Щаба на ВМС – капитан I ранг Венцеслав Димитров.

Повече от петдесет ветерани, сред които и редица доайени – капитан I ранг

Щерев, капитан I ранг Антонов, капитан I ранг Мутафов, полковник-доктор Гюзелев, полковник- инженер Колев, капитан I ранг Христов и др., уважиха събитието, мнозина от тях – пренебрегвайки редица болежки и проблеми.

Във встъпителното си  слово, контраадмирал Костадин Русков – доайенът на

Заместник-командващите ВМФ по тила, благодари на организаторите за предоставената ни възможност да се срещнем отново и пожела на присъстващите да преживеят още много подобни вълнуващи срещи в пълен състав. По-късно, по настояване на аудиторията той, пак традиционно ни поздрави с песни и стихове за моряци.

Ролята на „тамада“ прие капитан I ранг Михаил Щерев и, както едно време,  не допусна наруения в процедурите по тостовете.

С хубави думи на уважение и признание, контраадмирал Нейко Атанасов – бивш Заместник командващ по Материално-техническото осигуряване на ВМС, а по-късно – първият механик -  Командващ ВМС също поздрави присъстващите и им пожела здраве и благополучие.

И докато в началото на вечерта гостите бяха групирани по принадлежност към някогашните отдели в Тила на ВМФ, след час започнаха обиколките, естествено гарнирани със стари „закачки“.

Тема на обсъждане естествено бе и програмата за модернизация на БА и в частност на ВМС. Обещахме си да се видим на 27 ноември в щаба на ВМС, на специално организирана от Командването среща с ветерани за запознаване с хода на модернизацията на флота.

И накрая решихме,че трябва да се срещаме е по-често,което е сигурен занк, че ни е било приятно!

Снимка: Подполковник Стойко Стойков – флотски въоръженец