Край Ямбол завърши учение на от 42-ри механизиран батальон

30.11.2017 г. Край Ямбол завърши учение на от 42-ри механизиран батальон

 Otbrana.com

Способности и натренираност при изпълнение на тактически действия, свързани с воденето на отбранителен бой, показаха военнослужещите от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, на приключилото двудневно тактическо учение (28-29.11.2017г.) на Учебен център „Победа” край Ямбол, съобщава КСВ. Учението на тема: „Действия на механизирана рота, смесен противотанков взвод и зенитно-ракетен артилерийски взвод при отбрана” се проведе под ръководството на командира на батальона подполковник Ивайло Иванов.

Военнослужещите отработиха ситуации, създадени от имитационната команда за проверка на действията по управление и организиране взаимодействието между механизираната рота и двата взвода от батальона.  Дейностите им бяха ръководени от развърнатия в полеви условия командно-наблюдателен пункт, в стремеж за постигане на поставените цели, свързани с усъвършенстването на подготовката и воденето на отбранителен бой. Механизираната рота с командир капитан Захарий Димитров успя да удържи заповядания ротен опорен пункт и в хода на учението изпълни задачите в пълен обем.

Придобиването и поддържането на отбранителни способности е първостепенна задача за военните формирования от състава на Втора механизирана бригада. В рамките на учението се извърши реална оценка на нивото на готовност на участниците, като се набелязаха някои допълнителни мерки за усъвършенстването на придобитите знания, умения и опит.