Силите за специални операции на България и Македония уточниха съвместната си дейност

08.12.2017 г. Силите за специални операции на България и Македония уточниха съвместната си дейност

 Otbrana.com

Завърши тридневното посещение в 68-ма бригада Специални сили на делегацията на Силите за Специални операции на Македония, водена от командира бригаден генерал Орце Йордев. Целта на посещението е взаимното сътрудничеството между Силите за специални операции на България и Македония, съобщават от бригадата.

Пред гостите в щаба на бригадата командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев изнесе брифинг, на който запозна присъстващите със структурата, задачите и подготовката на българските ССО. По време на работната среща се определиха параметрите на съвместната подготовка и сътрудничеството между формированията на ССО на Р. Македония и България през 2018 г.

На СУЦ „Црънча” се проведе среща с началника на политическия кабинет в Министерството на отбраната господин Илиян Налбантов. След приключване на срещата Македонската делегация наблюдава демонстрация по неутрализиране на терористи в сграда, освобождаване на заложник, унищожаване на обект и демонстративни стрелби. Гостите посетиха новооткрития стрелбищен  комплекс „Крез” в гр. Пазарджик.

Също така бе организирана културна програма с посещение на Бачковския манастир, разходка в Стария град с посещение на Античния театър, възрожденски къщи и други културни забележителности, както и посещение на централната част на Пловдив.

След приключване на посещението бригаден генерал Матеев и бригаден генерал Йордев си размениха плакети на Силите за Специални операции на България и Македония.