Скрити вопли на незнаен старнник...

28.12.2017 г. Скрити вопли на незнаен старнник...

 Кой спря процеса, който щеше да направи България "Страна, която строи военни кораби"? 

Капитан първи ранг Станко Станков,

ветеран - командир на подводница от българските ВМС

Кой спря процеса, който щеше да направи България "Страна, която строи военни кораби"? 

Във вторник (20 ноември), в три часа след обяд, моето "разузнаване" докладва: "Ще имаме нови кораби. Шефът  каза "Да“. Утре решава МС, вдругиден министър Каракачанов подписва договор!"

Успяхме!

В сряда сутринта разбрах,че договор няма да има... 

Какво накара "Делфин" да откаже поръчката? Мога само да гадая. Но никак не е трудно да се сети човек. Тези работи обаче, не се казват на глас!

Казвам само, че ако аз бях премиер, договор щеше да има!

Аз не искам да мълча, и не ми пука - мога да кажа каквото си поискам! Но... Кой съм аз? И какво знам официално? И кой ме е помолил за помощ? 

Мълчи "Делфин". Сигурно има защо.

Мълчи началникът на отбраната. Ясно защо.

Мълчи командващият. Аз бих сторил нещо друго, в тази ситуация, но... ако е наистина такава!

Нашите бивши колеги от Първи дивизион патрулни кораби пък, необяснимо защо мълчат, от самото начало на проекта за модернизиране на ВМС! А тези кораби щяха да са за тях! При положение, че там е самият "Странджа" (респект, като наш доайен), там  има ексминистър – вицеадмирал Димитър Павлов и една камара други адмирали - Николай Николов, Румен Николов, Емил  Евтимов, ... Все началници! 

Мълчаха и редставителите на българското корабостроене. Това е по  вица за "казана"! Как една хубава дума не казаха – например, „Българското корабостроене може!“

Мълчаха и предствителите на  гражданското корабоплаване - Морска камара, асоциации..., какво ли си мислят - нали са военни, да се оправят там!

Мълчат и моряците -  депутати в НС! Българските избранници!

Ще кажете ли, господа, истината? Цялата, голата ИСТИНА!

Е, ние, подводничарите ли да „ревем“ напусто? Чудят ми се някои - къде си тръгнал бе, „реви“ за подводници! Хубаво, ама това щеше да е крачка и към подводници, нали? Да ви обяснявам ли защо, ДРУГАРИ? 

Апропо, български воини от строя, разерва, запаса и „райския резерв“ - Честита Коледа и весело посрещане на Новата 2018-та!