В Русе отдадоха почит на офицерски кандидат Антон Петров

29.12.2017 г. В Русе отдадоха почит на офицерски кандидат Антон Петров

 Otbrana.com

За поредна година военнослужещи, водени от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев присъстваха на панихидата на офицерски кандидат Антон Петров в гробищния парк в град Русе, съобщават от 68-ма бригада.

 Пред присъстващите на възпоминанието, близка на семейството каза: „Идвайки на гроба му, чрез спомените, възкресяваме моменти от неговия млад живот... Затова ние неговите близки, приятели и бойни другари, цветята и свещите, които оставяме са нашите жестове на незабрава към  офицерски кандидат Антон Петров”.

В словото си бригаден генерал Явор Матеев посочи: „Днес отдаваме почит на един от загиналите от атентата в Кербала офицерски кандидат Антон Петров. По традиция на тази дата през всичките 14 години военнослужещите от Силите за Специални операции идват на мястото, където са тленните останки на офицерски кандидат Антон Петров и съвместно със семейството, роднините, приятелите му, както и военнопратриотичните съюзи от Русе със скромен военен ритуал ние отдаваме почит на делото и живота му. .... „ Няма как да вървим напред, ако не знаем историята си, не я почитаме и не извличаме поука от нея. Само така можем да бъдем по-уверени в настоящото и да гледаме по-устремено в бъдещето.”, заяви  бригаден генерал Явор Матеев.

На близките бяха връчени възпоменателни адреси от името на министъра на отбраната господин Красимир Каракачанов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и  бригаден генерал Явор Матеев. Венци бяха поднесени от името на министъра на отбраната, от началника на отбраната и лично от командира на Силите за Специални операции.

Военнослужещите отдадоха почит и положиха цветя и на гроба на офицерски кандидат Валентин Донев загинал в Ирак на 3 май 2005 г.