В Крумовград се поклониха пред паметта на старши лейтенант Николай Саръев

29.12.2017 г. В Крумовград се поклониха пред паметта на старши лейтенант Николай Саръев

 Otbrana.com

Военнослужещи от Силите за Специални операции се поклониха пред гроба на старши лейтенант Николай Саръев в град Крумовград, водени от командира си бригаден генерал Явор Матеев, съобщават от 68-ма бригада. Панахидата отслужи отец Боян Саръев, който е чичо на загиналия български воин.

В словото си пред опечалените бригаден генерал Явор Матеев каза, че тези скъпи жертви на терористичния акт срещу база „Индия” в Кербала не са забравени и техните имена и дела остават във военната ни история като пример за подражание за нас. Той изрази увереност, че семействата на загиналите също няма да бъдат забравени, а ще могат винаги да разчитат на съдействие и помощ от страна на колегите от бригадата.

На близките бяха връчени възпоменателни адреси от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов и от бригаден генерал Явор Матеев.  Венци бяха поднесени от името на министъра на отбраната, от началника на отбраната и лично от командира на Силите за Специални операции.