Честваха генерал-майор от запаса Киро Киров

03.01.2018 г. Честваха генерал-майор от запаса Киро Киров

 Спирдон Спирдонов

С поздравителен адрес и почетна грамота „110 години от създаването на Съюза на запасните офицери” бе удостоен генерал-майор от запаса Киро Киров. Поводът бе неговата 85-годишнина, която той навърши на 3 декември 2017 г. Честването се проведе по инициатива на клуб „Свързочници и автоматизатори” към Столичната организация на СОСЗР с председател полковник от запаса Александър Ковачев.

Отличията връчи генерал от резерва Златан Стойков, председател на СОСЗР. Той подчерта големите заслуги на ген. Киров за развитието на Българската армия от командир на взвод в авиополка в Безмер до началник на управление „Свързочни войски” в ГЩ на БА. Юбилярът бе поздравен и от председателя на Столичната организация на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов.

Преди тържеството се проведе годишното отчетно събрание на клуба, в който членуват 57 офицери от запаса.  Усилията през годината са били насочени към организационното укрепване на клуба. Добро впечатление прави съзнателното налагане на тенденцията за намаляване броя на външните лектори и за разчитане преди всичко на интелектуалния потенциал на членовете на клуба при анализиране на различни въпроси.

През тази година усилията ще бъдат насочени към отгбелязването на 140 години от създаването на Свързочни войски у нас и подобряване на сътрудничеството с органите на комуникщационно-информационните системи в Щаба на отбраната, видовете въоръжени сили и войсковите формирования.

Снимка Димитър Бебенов