Включват армията в издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър

05.01.2018 г. Включват армията в издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър

 Otbrana.com

Командоси от армията ще се включат в издирването на 56-годишния Росен Ангелов, заподозрян за извършител на шесторното убийство в Нови Искър, съобщава БНР. 

Тази сутрин в СДВР се е състояло заседание на представителите на службите, които се занимават със случая. На съвещанието е бил и премиерът Бойко Борисов. Решено е освен отрядът "Кобра" на СДВР, в издирването на Росен Ангелов да се включат и сили на Министерството на отбраната. Засилва се и полицейското присъствие в района около Нови Искър и околните села. Кметът на село ЛуковоРумен Колев обясни, че най-вероятно Росен Ангелов се е самонастанил във вилата: 

Има хора, които са го срещали, виждали са го. Аз също съм го виждал лично, но преди време, може би 10-12 години. Предполагам, че се е самонастанил.

В издирването ще бъдат включени и високопроходими джипове, за да могат униформените служители да стигнат до труднодостъпните части на планината, където се предполага, че може да се е укрил издирваният мъж.

***

Припомняме, че в началото на септември т.г. бе арестуван е 44-годишният Георги Генов, заподозрян за убийството на жена си Катя Генова от Пещера. Той беше обявен за общодържавно издирване, след като избяга от местопрестъплението и се укри. По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включиха екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при Министерството на отбраната. След успешния край на съвместната операция вицепремиерът Красимир Каракачанов изказа специална благодарност на всички екипи, участвали в нея.