Стартира учебната година в 68 бригада Специални сили

08.01.2018 г. Стартира учебната година в 68 бригада Специални сили

 Otbrana.com

В тържествена обстановка беше открита новата учебна в район №2 на 68 бригада Специални сили.   Мероприятието премина в строяване на целият личен състав и посрещане на бойното знаме на бригадата. Тържествения строй беше приет от командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, съобщават от формированието.

Приветствено слово пред строения личен състав произнесе бригаден генерал Матеев, в което направи кратък обзор и равносметка на изминалата 2017 г. – постигнати резултати и успехи в различни области и направления. За новата 2018 г. той се спря на основните предизвикателства, участие в международни учения, цели и задачи за решаване пред личния състав и командването на бригадата, като пожела, че за успешното им изпълнение трябва да се мобилизират всички сили, знания, опит, воля и енергия.

Молебен за успех и благополучие на личния състав през новата 2018г отслужи Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, след което стройните редици на формированията от бригадата преминаха в тържествен марш и изпращане на бойното знаме

Гости на мероприятието бяха председателят на общински съвет г-жа Савина Петкова, зам. кметът на община Пловдив господин Георги Маринов,  главният секретар на Областната администрация Пловдив господин Борислав Димов, Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.