Започнаха анализите на резултатите от подготовката на Сухопътните войски за 2017 г.

09.01.2018 г. Започнаха анализите на резултатите от подготовката на Сухопътните войски за 2017 г.

 Otbrana.com

От днес започват анализите на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и военните формирования на Сухопътните войски за учебната 2017 г., които вече приключиха  в Единния център за начална подготовка (ЕЦНП) – Плевен и в Първи разузнавателен батальон – Свобода, съобщават от КСВ.

В Плевен

анализът бе проведен в присъствието на началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, на който командирът на формированието полковник Николай Бешев отчете изпълнението на задачите  по трите основни мисии на Българската армия, както и постигнатите резултати по бойната подготовка за 2017 г.

От своя страна бригаден генерал Караиванов благодари от името на командира на  Сухопътните войски на целия личен състав за положените усилия през изминалата година и изрази увереност, че всички военнослужещите и цивилни служители и през следващата година със своя всеотдаен труд ще допринасят за повишаването на способностите на Сухопътните войски и  на Българската Армия.

На проведения анализ в

Първи разузнавателен батальон – Свобода

присъства полковник Петър Петров, началник на отдел в КСВ, който изказа благодарност към личния състав за положените усилия през изминалата година, а командирът на батальона подполковник Минчо Минев изрази своята увереност, че през следващата 2018 г. ще бъдат постигнати още по-високи резултати.

Утре ще се проведе анализът в

Бригадното командване в Благоевград,

където гост на форума отново ще е бригаден генерал Николай Караиванов.  На 11 януари в Центъра за подготовка на специалисти и Ремонтната база за въоръжение и техника в Сливен ще присъства заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов, а в 38 батальон за ядрена и химическа защита и екология – Мусачево гост ще бъде заместник-началникът на Щаба на СВ полковник Стоян Стоянов.

На 12 януари заместник-началниците на Щаба на СВ полковниците Маргарит Михайлов и Стоян Стоянов ще се запознаят с резултатите от подготовката в 78 батальон за осигуряване – Горна баня и в Учебен полигон „Корен“.

Гост на анализите на

15 януари

в 101 алпийски полк – Смолян и на 16 – в 4-ти артилерийски полк – Асеновград ще бъде командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, а в 61 механизирана бригада – Карлово - бригаден генерал Валери Цолов, който ще присъства и на отчета за подготовката през изминалата година в 55 инженерен полк – Белене.

На 18 януари,  

в присъствието на генерал-майор Михаил Попов, в Ст. Загора  ще бъдат отчетени резултатите от подготовката във 2 механизирана бригада и в 110 логистичен полк – Пловдив.  

Командирите на всички военни формирования ще присъстват на 19 януари в Щаба на Сухопътните войски на бул. „Тотлебен“ № 34, където  ще проведе анализът на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и военните формирования на Сухопътните войски за учебната 2017 г.