Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ изпратиха тържествено офицер в запаса

28.01.2018 г. Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ изпратиха тържествено офицер в запаса

 Otbrana.com

На 25 януари 2018 г. в редиците на офицерите от запаса премина капитан I ранг доц. д-р Иван Енчев Иванов, декан на Факултет „Инженерен“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, съобщават от училището.

Тържествената церемония започна с посрещане на бойното знаме, след което Началникът на Училището прие строя. Бяха прочетени заповеди на Министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба на капитан I ранг Иванов и за награждаването му.

Иван Енчев Иванов е приет за курсант през 1977 г. След получаване на първото си офицерско звание той е разпределен на служба като механик на звено; работи и като механик на катер в град Созопол. През времето на службата си преминава през различни длъжности, достигайки до декан на Факултет „Инженерен“, със звание капитан I ранг и научна степен „доктор“. В отношението с колегите си винаги е бил коректен.

„Голямата му отдаденост е в основата на високите му служебни постижения, а личностните му качества са предпоставка за голямото уважение, с което се ползва капитан Иванов“, каза флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, преди да му връчи почетен плакет на Училището.

След края на церемонията колеги и приятели поздравиха капитан I ранг Иванов за достойната му служба и му пожелаха здраве, семейно щастие и нови предизвикателства.