Тържествено отбелязаха 164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов

31.01.2018 г. Тържествено отбелязаха 164-та годишнина от  рождението на Стефан Стамболов

 Otbrana.com

Днес пред сградата на Община Пловдив се проведе ритуал по отдаване на почести с полагане на венци и цветя по случай 164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов - патриот, революционер, книжовник и велик държавник, един от строителите на съвременна България и е останал в историята като пример за поколения българи и родолюбци e eдна изключителна и неповторима личност. В тържественото честване участваха военния духов оркестър, представителен взвод и венценосци, съобщават от 68-ма бригада „Специални сили”. Строят на почетния караул от състава на формирование от Пловдивски гарнизон беше приет от началника на щаба на бригадата полковник Димитър Бучков. Слово за държавника произнесе Антон Баев  – председател на Дружеството на Пловдивските писатели        

На тържеството присъстваха кметът на Община ПловдивИван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, главният секретар на Областната управа Борислав Димов, кметове на райони, общински съветници, военно-патриотични съюзи, други представители на местната администрация, много граждани.

Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета, областният управител, председателя на Общинския съвет, началника на гарнизон Пловдив, районните кметове, военно-патриотичните съюзи, обществени и политически организации, граждани.