Френският президент награди български офицер

03.02.2018 г. Френският президент награди български офицер

 Otbrana.com

С Указ на президента на Франция Еманюел Макрон, полковник Атанас Ненов е удостоен с отличието Кавалер на Ордена за Национални заслуги на Френската република. Орденът беше връчен на полковник Ненов вчера от Н. Пр. посланика на Франция в нашата страна Ерик Льобедел, съобщава Пресцентърът на МО. На награждаването присъства министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

Полковник Атанас Ненов е награден с високото държавно отличие на Франция за неговата изключителна служба като военен аташе в Париж в периода 2012 - 2015 г. По време на своя мандат той отговорно и достойно представлява Министерството на отбраната на Република България като проявяваше инициативност, която в съчетание с богатия му професионален опит довежда до високо резултатно участие на българската страна в поредица от мероприятия и събития в полза за Българската армия.

Националният орден за заслуги е създаден на 3 декември 1963 година от генерал Шарл дьо Гол. Той се връчва за особени военни и граждански заслуги към френската нация.