Ръководството на СОСЗР и Командването на СКС обсъдиха съвместната си дейност

13.02.2018 г. Ръководството на СОСЗР и Командването на СКС обсъдиха съвместната си дейност

 Спирдон Спирдонов

Една от задачите, които ни постави Деветият конгрес на СОСЗР, проведен през септември м.г., е да поддържаме връзка с действащите военнослужещи и да се стремим към съвместна дейност за издигане престижа на военната професия и  авторитета на запасното войнство. Това каза председателят на военно-патриотичната организация генерал от резерва Златан Стойков на днешната си среща с командващия СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

За предстоящите прояви на СОСЗР, в т.ч. среща на сержантския състав през май в Костенец и национален събор на запасното войнство през септември край Казанлък, говори ген. Стойков. Той изрази увереност, че Министерството на отбраната и Щабът на отбраната ще окажат необходимата подкрепа. Ръководството на СОСЗР ще предложи на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов да поеме патронажа на националния събор.

Ген. Тодоров прояви интерес към процеса на обединение на запасното войнство и неговите организации в страната. Той приветства подписаното малко преди това споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между СОСЗР и КООСО. Изрази категорична позиция, че обединението ще бъде полезно както за запасните и резервистите, така и за работата на командирите по места с тях.

В срещата участваха още флотилен адмирал Димитър Йорданов – началник на Щаба на СКС, заместник-председателите на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов, полковник от запаса Чавдар Петров и полковник от запаса Христо Симеонов, главният секретар полковник от запаса Павел Станев и председателят на Централната контролна комисия генерал-майор от запаса Георги Кендеров.