На методически сбор обсъждат актуални въпроси по безопасност на полетите

01.03.2018 г. На методически сбор обсъждат актуални въпроси по безопасност на полетите

 Otbrana.com

Днес под ръководството на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков в Центъра за специална подготовка на летателния състав – Боровец започна методически сбор по безопасност на полетите. В сбора участват командирите на авиобази, командно-инструкторски състав от авиационните формирования и представители на служба „Военна полиция“, Командване на ВМС, Военна академия „Г.С.Раковски“.

Началникът на инспекция „Безопасност на полетите“ в Командване на ВВС полковник Кондев представи анализ на безопасността на полетите през 2017 година, а командирът на ВВС даде методически указания относно осигуряване на безопасността на полетите през 2018 година. Обсъдени бяха и актуални въпроси по безопасността на полетите и рисковете на летателния труд.

През утрешния ден специално внимание ще бъде отделено на психологическите аспекти при подготовката и провеждането на полетите и ролята на емоционалното състояние на летателния състав при провеждане на неритмична летателна дейност в условията на ресурсна неосигуреност, съобщават от Щаба на ВВС.