„Военният съюз“ си намери политически партньор в лицето на „Възраждане“

06.03.2018 г. „Военният съюз“ си намери политически партньор в лицето на „Възраждане“

 Нашата цел е да обединим всички военно-патриотични и обществени организации в името на една национална кауза за спасение на българската държава, каза неговият председател полковник от запаса Ангел Тюфекчиев днес на пресконференция  БТА.

Спирдон Спирдонов

Споразумение за сътрудничество, подкрепа и общи действия за възраждане на боеспособността на българските въоръжени сили са подписали на 3 март ГС „Военен съюз“ с председател полковник от запаса Ангел Тюфекчиев и заместник-председател бригаден генерал от резерва Димитър Шивиков и ПП „Възраждане“ с председател Костадин Костадинов. Представянето стана днес  на нарочна пресконференция днес в БТА.

В споразумението сме записали, че „Военният съюз“ и „Възраждане“ ще си взаимодействат и сътрудничат по всички обществено-политически въпроси, като отделните формации запазват своята самостоятелност, каза Костадин Костадинов. Наред с това „Военният съюз“ припознава като свой политически партньор „Възраждане“ и му подкрепя действията. Ние, посочи г-н Костадинов, ще използваме кадровия потенциал на „Военния съюз“, включително за участие на негови представители в работни групи, щабове по места,централен предизборен щаб, както и в листите на партията за общински съветници и народни представители. Поставяме началото на обединение на всички обществени организации, които не харесват сега случващото се в България и са готови да работят за смяна на настоящото политическо статукво, подчерта председателят на политическата партия.

Полковник от запаса Ангел Тюфекчиев заяви следното: „Нашата цел, която последователно печели все повече съмишленици и привърженици, е да обединим на първо място всички военно-патриотични и обществени организации в името на една национална кауза за спасение на българската държава.“ Преди това той подробно говори за ролята на Военния съюз в политическия живот у нас до 9 септември 1944 г. Двете формации организират утре протестен митинг пред сградата на Министерския съвет.