Фронтовачките от столицата отбелязаха Международния ден на жената

08.03.2018 г. Фронтовачките от столицата отбелязаха Международния ден на жената

 С отлично организирано тържество Столичната организация на Съюза на ветераните от войните на България отбеляза Международния ден на жената. Вниманието бе към 43 ветеранки, преминали по бойните полета на Европа. Фронтовачките бяха поздравени от председателя на военно-патриотичната организация доц. д-р Иван Сечанов, от председателя на Столичната организация Любен Ризов и отговорника за работа с жените Роза Генева. Благодарностите бяха за техния патриотизъм, проявен преди повече от седем десетилетия и  говността им на саможертва за победата над хитлерофашизма. Пожеланията – за много здраве и дълголетие. Една от най-активните на дансинга бе 96-годишната Минка Дерменджиева.

Програмата протече под ръководството на секретаря на Столичната организация Кирка Мангеина. За доброто настроение се погрижиха фолклорен мъжки състав от Велинград и дамската формация на Руски клуб с ръководител Нона Дикова. Всеки получи по малък подарък, според късмета си при тегленето на томболата.

Празникът уважиха още заместник-председателят и главен секретар на съюза капитан I ранг от запаса Марин Петков, заместник-председателят на съюза полковник от запаса Петър Пандурски, доц. д-р Софи Пинкас и други членове на ръководството на военно-патриотичната организация.

Снимка Димитър Бебенов