Децата в с. Езерче почетоха загиналите руски воини

11.03.2018 г. Децата в с. Езерче почетоха загиналите руски воини

 Грамоти и предметни награди получиха  двамата отличници в края на първия учебен срок Алейна Невзат Хасанбаш-5 кл. и Дуйгу Нурайева Хаджиахмедова-6 кл . Отличени бяха и изявилите се ученици в състезанието по "Лъвски скок", проведено традиционно на 19 февруари.

Зюлейха Карман, директор на ОУ Паисий Хилендарски в с. Езерче, област Разград

Възпоменателното тържество по случай 3 март-Национален празник на България, се проведе на 9 март 2018 г. поради лошите зимни условия и непредвидената ваканция на учениците. То започна с поднасяне на цветя пред Руския паметник в с. Езерче. Ученици посетиха паметника с полковник от запаса Гецо Гецов и директора на училището.

Посещението по случай 3 март е част от утвърдила се в последните години инициатива, подкрепяна от училищното ръководство и общината. Продължавайки традицията, учениците поднесоха цветя пред паметника и зачетоха гибелта на героите с едноминутно мълчание.

С тържествен концерт „С България в сърцето“ същият ден, учениците от ОУ „Св. Свети Паисий Хилендарски“ отбелязаха 140 години от освобождението на България. С поздравително слово г-жа Зюлейха Карман-директор на училището, призова присъстващите да черпят вдъхновение от силата на българския дух и подвига на нашите освободители. Прозвучаха до болка познати и обичани стихове и патриотични песни. Литературно-музикалната програма, посветена на Трети март- Националния празник на България, бе вълнуваща, пълна с плам и патриотизъм.

Вдъхновените изпълнения на учениците от училището предизвикаха заслужени аплодисменти. Учениците посветиха много стихотворения, песни, танци на този ден, защото тази дата е свещена за нас българите. В края на концерта, думата бе дадена на полк. Гецо Гецов .Той честити на всички Националния празник на България и благодари на директора и учениците за прекрасния концерт.

След това директорът на училището връчи грамоти и предметни награди на двамата отличници в края на първия учебен срок (Алейна Невзат Хасанбаш-5 кл. и Дуйгу Нурайева Хаджиахмедова-6 кл.). Награди и грамоти получиха и изявилите се ученици в състезанието по "Лъвски скок", проведено традиционно на 19 февруари по случай годишнината от обесването на Васил Левски. Трети март е кауза и дата, която ни обединява, за да постигаме целите си със същата воля и същия дух, които имаха нашите предци!