До края на годината в Карлово ще има паметник на ракетчика

13.03.2018 г. До края на годината в Карлово ще има паметник на ракетчика

 Официална церемония - първа копка на мемориален знак на българския ракетчик, бе направена в Карлово, съобщават от Общината. Инициативата за изграждането на паметника е на бившите ракетчици от поделенията в Марино поле и членове на общинска организация „Васил Левски“ на СОСЗР – Карлово. Монументът ще бъде изграден до края на годината и ще се намира в градинката на ул. „Тодор Каблешков“.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи своите поздравления към всички участници в родолюбивата инициатива, чиято цел е да бъде изграден паметник, който да напомня за воинската слава на двете ракетни поделения в Марино поле - 56-та Ракетна бригада и 129-та  Подвижна ракетно-техническа база. Д-р Кабаиванов изказа и своята пълна подкрепа за изграждането на монумента.
В тържествената церемония взеха участие духовият оркестър и рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада. На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово – Теодор Шойлеков, заместник-областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, кметът на община Сопот – Деян Дойнов, заместник-кметът на община Карлово – Антон Минев, секретарят на община Карлово – Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи командири на военни формирования, представители на СОСЗР, десетки жители на града.