Завърши сборът на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби

16.03.2018 г. Завърши сборът на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби

 Otbrana.com

Вчера и днес в Пункт за базиране Бургас се проведе сбор на командира Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС. Участваха офицери от командването и щаба на флотилията, командири на военни формирования и командири на кораби, дислоцирани в двата пункта за базиране Бургас и Варна. Сборът беше открит от флотилен адмирал Мален Чубенков.

В първият ден от сбора бяха изнесени лекции от представители на командването на ВМС, както и от гост лектори, поканени специално за случая.

Заместник-областния управител на Бургаска област Владимир Крумов и заместник-кмета на община Бургас Красимир Стойчев представиха актуални проблеми, перспективи за развитие и предизвикателства стоящи пред област Бургас и община Бургас.

Директора на ОД на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов запозна офицерите с криминогенната обстановка в региона през 2017 г. а главния редактор на „Морски вестник” капитан II ранг о.з. Атанас Панайотов изнесе лекция на тема „Ретроспекция на военно-политическите кризи и въоръжени конфликти с участието на ВМС в Черно море и река Дунав в периода 1879-1989 г.”

През втория ден участниците в сбора посетиха пристанище Бургас, където бяха запознати с възможностите на пристанището и перспективите за неговото бъдещо развитие, съобщават от ВМС.