Времето, според Метеорологичния център на ВВС: Още сняг, но все по-малко

23.03.2018 г. Времето, според Метеорологичния център на ВВС: Още сняг, но все по-малко

 Otbrana.com

Поздравяваме метеоролозите от Военновъздушните сили с техния празник. Пожелаваме им здраве и точност в прогнозите, каквато само те умеят. Предлагаме ви тридневната им прогноза.

За днес

Преди пладне облачността над страната ще е значителна, на много места с превалявания от сняг, в юг-югоизточните райони и Черноморието – дъжд и сняг. Около и след пладне ще има временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, най-късно над североизточните райони. Късно следобед от югозапад облачността отново ще се увеличи и ще завали сняг. Привечер и през нощта в Западна и Централна България ще има превалявания от сняг. Видимостта при валеж ще бъде намалена. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, в източните райони – умерен с пориви до силен. Снегонавявания и виелици, поледици и обледенявания. Минималните температури ще са между -4 и 1 градуса, а максималните – между 1 и 6 градуса, по Черноморието до 7-8 градуса.

За утре

Облачността над страната ще е значителна, с временни разкъсвания след пладне. Преди пладне превалявания от сняг ще има предимно в Южна България и планинските райони. Видимостта при валеж ще бъде намалена. Вятърът ще е от североизток-изток, слаб до умерен; в източните райони – умерен и поривист. Минималните температури ще са между -5 и 0 градуса, а максималните – между 0 и 5 градуса.

За неделя

Облачността над страната ще е променлива на места със слаби превалявания от сняг, вечерта и през нощта в източната половина от страната – от дъжд. Видимостта сутринта и при валеж ще бъде намалена. Вятърът ще е от юг-югоизток-изток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, а максималните – между 2 и 7 градуса.