Дискутираха актуални въпроси на Сухопътните войски на България и Сърбия

05.04.2018 г. Дискутираха актуални въпроси на Сухопътните войски на България и Сърбия

 Otbrana.com

В гр. Димитровград, Република Сърбия, вчера се проведе среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов с командира на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал-подполковник Милослав Симович, съобщават от КСВ

По време на срещата бяха дискутирани актуални въпроси, които се отнасят до състоянието и подготовката на Сухопътните войски на двете страни, обсъдени теми, свързани с възможностите за съвместни участия на военнослужещи и формирования в учения и тренировки, както и провеждането на бъдещи съвместни спортни мероприятия.

Двамата командири засегнаха и въпроси, свързани със сигурността в региона. По време на визитата бе проведена среща и с кмета на Димитровград г-н Димитров.

В рамките на посещението генерал-майор Михаил Попов и генерал-подполковник  Милослав Симович положиха общ венец пред Паметника на загиналите български и сръбски войници в боя на Нешков връх по време на Сръбско-българската война през 1885 г.

Работната среща се проведе съгласно Плана за двустранно военно сътрудничество през 2018 г. От българска страна в нея участваха и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, офицери от командването и главният сержант на СВ.