Артилеристите са на полево лагерно обучение на "Корен“

11.04.2018 г. Артилеристите са на полево лагерно обучение на

 В края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев (на снимката) – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Otbrana.com

В изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2018 година” oт 9 до 20 април  на учебен полигон (УП) „Корен”  се провежда полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него участват над 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  Мусачево, съобщава КСВ.

По време  на обучението ще се проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби с реактивен дивизион и батареите от самоходните артилерийски дивизиони.

На 19 април в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Целта на полевото обучение е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят  способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

По време на лагерния сбор ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжение от състава на в.ф.46690-Пловдив, по време на което ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътни войски.