Отиде си големият военен журналист и приятел полк. Георги Вучев

15.04.2018 г. Отиде си големият военен журналист и приятел полк. Георги Вучев

 Otbrana.com  

С прискърбие съобщаваме,че своя последен марш, но към небето, пое големият военен журналист и приятел полковник от запаса Георги Василев Вучев. Отиде си само на 65 години.

Той е една от легендите на военната журналистика в България. Хиляди са материалите на военна тематика от военните гарнизони от всички краища на страната. От 1983 г., близо двадесетина години, той носеше с гордост знамето на военния отдел на в. Народна армия", а после и в.  "Българска армия". Стана завеждащ на този отдел и имаше уважението на колеги, командири и генерали.
Няколко години полковник от запаса Вучев бе заместник шеф на Военната киностудия и бе автор на множество чудесни документални филми за войската и българския войник.
После той стана ръководител на Пресклуба на БТА, където бе до края си.
Гого Вучев е първият български журналист, който отразява службата на българския пехотен батальон в Камбоджа. Той бе и един от създателите на популярния за своето време вестник "Сини каски". Като журналист е бил и в други горещи точки на планетата.
Сбогом, Гого! Сбогом, приятелю! Докато ни има, ще бъдеш винаги с нас!
------------------------------------------------------------------------------------------
Опелото ще се състои в църквата "Възнесение Господне" срещу Румънското посолство във вторник - 17 април, от 11. 00 часа.