Силите за Специални операции завоюваха първо място в държавния военен шампионат по дуелна и щафетна

17.04.2018 г. Силите за Специални операции завоюваха първо място в  държавния военен шампионат по дуелна и щафетна

 Otbrana.com

Тазгодишният  държавен военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба с АК се проведе на 12 и 13 април на полигонАнево” на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово. В шампионата участваха десет отбора от Видовете въоръжени сили и формирования от Българската армия. Състезанието се проведе в две дисциплини, съобщават от 68-ма бригада.

В първата дисциплина „щафетна стрелба” първи се класира отборът на Силите за специални операции.

 Във втората дисциплина дуелна стрелбапърви се класира отборът на 2-ра механизирана бригада гр. Стара Загора, а второто място завоюва отборът на  командосите от 68 бригада Специални сили под мощната подкрепа на командира си бригаден генерал Явор Матеев, които демонстрираха добра физическа подготовка и  по бърза и точна стрелба.

След обобщаване на постигнатите резултати стана ясно, че в комплексното отборно класиране на почетното І-во място е отборът на 68 бригада „Специални сили“, на ІІ-ро място се класира отборът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а на ІІІ-то място остана тимът на домакините от 61 Стрямска механизирана бригада.

Наградите бяха връчени от бригаден генерал Явор Матеев. Командирът на 68 бригада „Специални сили“, поздрави всички отбори за показаните резултати и достойното представяне и изрази благодарност на ръководството на шампионата за безпристрастното и коректно съдийство.

Полковник Венелин Дерибеев - главен ръководител на общоармейския шампионат, изрази задоволство от създадената организация и добри условия за провеждане на шампионата и поздрави участниците за проявения спортсменски дух в съревнованието.