След парада самолетите Су-25 поздравиха жителите на Ямбол

07.05.2018 г. След парада самолетите Су-25 поздравиха жителите на Ямбол

 Румен Радулов

Тройка самолети Су-25, водени от командира на авиобаза Безмер полковник Валентин Иванов поздрави жителите и гостите на Ямбол по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Самолетите прелетяха над града във формация „Клин” след участието си във военния парад в град София.

По традиция Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май бе отбелязан в гарнизон Ямбол с тържествен ритуал по издигане на националното знаме. Събитието се проведе пред община Ямбол в присъствието на депутати от ямболския избирателен район, кмета на община Ямбол, представители на местната власт и много граждани и гости на града.

Празникът започна с литийно шествие с икона на Св. Георги, с вградена в нея частица от мощите на светеца, от храма „Свети Георги Победоносец” до площада пред общината.

Тържественият строй, сформиран от представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон бе приет от зам.командира на авиобаза Безмер -  подполковник Милен Димитров.

След отслужения молебен за здраве и благоденствие от архиерейския наместник Архимандрит Димитрий представителните части преминаха в тържествен марш.

Снимка: Архив