Първо състезание по динамична стрелба с пистолет, автомат и снайперова карабина

14.05.2018 г. Първо състезание по динамична стрелба с пистолет, автомат и снайперова карабина

 Победителите от първия кръг (пистолет и щурмова карабина) бяха наградени от председателя на управителния съвет на НВСФ - заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В крайното класиране начело са представителите на домакините от 68-а бригада „Специални сили”.

Otbrana.com

През rизтеклите събота и неделя 68-а бригада „Специални сили” беше домакин на първото състезание по динамична стрелба с пистолет, автомат и снайперова карабина организирано съвместно от Националната спортна военна федерация (НСВФ) и Българската Т-клас федерация, съобщават от формированието. Състезанието се проведе на Учебен Център „Црънча”, като участие освен от организаторите и домакините взеха още и представители на 61-а Стрямска механизирана бригада, Военна полиция, Националната служба за охрана и много представители на цивилни клубове, членове на Българската Т-клас федерация.

Състезанието се проведе в два кръга, като първия ден се стреляше с щурмова карабина и пистолет, а втория със снайперова пушка. Основните умения, които се изискват за участие в динамичната стрелба е максимално ефективно планиране на действията и бързо и точно поразяване на различни типове цели.

Победителите от първия кръг (пистолет и щурмова карабина) бяха наградени от председателя на управителния съвет на НВСФ - заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Победителите от втория кръг (снайперова карабина) пък бяха наградени от заместник-председателя на управителния съвет на НВСФ - командира на 68-а бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев.

Победители в крайното класиране бяха представителите на домакините от 68-а бригада „Специални сили”.