Курсанти и студенти се състезаваха по приложна електроника

15.05.2018 г. Курсанти и студенти се състезаваха по приложна електроника

 Otbrana.com

В Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново се състоя финалният кръг на Националното състезание между курсанти и студенти по „Приложна електроника”. Съревнованието протече в два кръга, съобщават от НВУ. Първият се проведе през април в трите факултета на НВУ, в Технически университет в Габрово, в Технически университет във Варна и във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Класираните на първо и второ място от всяко отделно съревнование участваха във втория кръг на състезанието, което се проведе във факултет „Общовойскови“ на НВУ „Васил Левски.

В първия кръг участниците имаха за задача да изработят практически модел, а във втори кръг целта бе да изработят модел на електронна схема, възможно най-бързо и прецизно. Състезателите се съревноваваха отборно и индивидуално.

Първо и второ място в индивидуално класиране спечелиха участниците от Технически университет – Габрово Роберт Иванов и Ради Радев. Трето и четвърто място заеха представителите на факултет „Общовойскови” на НВУ „Васил Левски” младши сержант курсант Емил Иванов и мл. сержант курсант Борис Банев.

В отборното класиране първото място отново бе за представителите на Технически университет – Габрово, второто за курсантите от факултет „Общовойскови” на НВУ „Васил Левски”, а на третото място се класира отборът на Технически университет – Варна.