Наши корабни дивизиони провеждат учения на море

16.05.2018 г. Наши корабни дивизиони провеждат учения на море

 Otbrana.com

От 14 до 18 май 2018 година в териториалното море на Република България се провеждат тактически учения на корабни съединения от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, съобщават от ВМС.

Ученията се провеждат съгласно годишния план за подготовка на формированията от състава на Военноморските сили на Република България.

По време на тактическото си учение дивизион патрулни кораби извършва водене на бойни действия срещу въздушен, надводен и подводен противник, тактическо маневриране и контрол на корабоплаването в зададени райони.

Дивизион миночистачни кораби отработва противоминни действия, тактическо маневриране и отразяване атаките на въздушен противник, а   дивизион кораби със спомагателно назначение тренира действия по откриване и унищожаване на подводни обекти и водолазна работа в определени райони.

Освен специфичните задачи, изпълнявани от всеки един корабен дивизион, корабите провеждат учения по действия в условия на употреба на ядрено, химическо и биологическо оръжие, както и по отразяване на асиметрични заплахи.

Снимка:архив