„Вълци”-те и нашите командоси ще демонстрират способностите си пред двама военни министри

17.05.2018 г. „Вълци”-те и нашите командоси ще демонстрират способностите си пред двама военни министри

 Otbrana.com

Министрите на отбраната на България и Република Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска ще присъстват утре на ден за демонстрация на способности на формирования от Специалните сили на Република България и Република Македония. Демонстрацията ще се проведе на ГКПП Станке Лисичково в района на село Логодаж от 10, 30 ч. С нея завършва съвместната подготовка на Специалните сили на двете страни, съобщава Пресцентърът на МО.

Ще бъдат демонстрирани уменията на военнослужещите, участващи в двустранната съвместна подготовка на Силите за Специални операции на Република България с командир бригаден генерал Явор Матеев и Силите за специални операции на Република Македония с командир бригаден генерал Орце Йордев, както и взаимодействието с Главна дирекция „Гранична полиция” - МВР. Демонстрацията включва способности за действие по изпълнение на мисиите специално разузнаване и неутрализиране на терористи.

Съвместната българо-македонска подготовка на Силите за специални операции се проведе от 7 до 18 май в района на градовете Пловдив и Благоевград. В нея участват група за специални операции и щабен елемент от 3-ти батальон Специални сили от 68-ма бригада Специални сили от Въоръжените сили на Република България и група за специални операции и щабен елемент от батальон Специални сили „Вълци“ от Въоръжените сили на Република Македония. В рамките на съвместната подготовка се проведоха стрелби на Учебен център „Црънча“ и тактически занятия с използване на авиационни средства и комплексни тактически учения със специално разузнаване и директни действия.